Младежки обмен в Младежки център Пловдив

09.06.2016

Отдавна планираният младежки обмен между младежките центрове на Пловдив и Добрич най-сетне бе осъществен! В периода от 6 до 8 юни 2016г. част от екипа на Младежки център Добрич, заедно с група от 15 младежи посетиха Младежки център Пловдив. Любезните домакини направиха всичко възможно следващите три дни да бъдат изключително полезни за гостите. Те подготвиха програма, чиято цел бе чрез неформални методи, образователни и развлекателни дейности да бъдат усвоени знания за човешките права и ценностите на Съвета на Европа.
Първият ден от младежкия обмен започна със запознаване на младежите с екипа на младежкия център, неговата база и дейности. Следобедът премина в разглеждане на забележителностите в центъра на град Пловдив. Следващият ден започна с представяне на участниците чрез характерна за тях песен. То се превърна в мини караоке шоу, което много приповдигна настроението в групата. След това всички опознаха по-добре човешките права чрез проведената от организаторите забавна игра “Търсене на съкровището” (разделени на две групи, младежите търсиха в пространството около Младежки център Пловдив добре скрити листчета с човешките права). Денят завърши със спорт и неформално общуване. Последният ден участниците обобщиха случилото се през трите дни и направиха оценка на младежкия обмен. Оценките бяха повече от положителни и всички изявиха желание да посетят отново това прекрасно място.
Екипът на Младежки център Добрич изразява своята благодарност към колегите от Младежки център Пловдив за гостоприемството и професионализма, който демонстрираха по време на младежкия обмен. Не без значение бе и съдействието и подкрепата на организациите, които заедно с нашия екип работиха за осъществяването на младежкия обмен – СОУ “Христо Смирненски”, с.Крушари и ОУ “Панайот Волов”, гр.Добрич.

Благодарим ви ,колеги, и до нови срещи!