Международен младежки обмен с Младежки център Тимишоара, Румъния

20.10.2016

Младежки център Добрич осъществи Международен младежки обмен с младежи и доброволци от Младежки център Тимишоара, Румъния. 
В периода 20 – 23 октомври 2016 г. участниците се запознаха с визията, мисията и целите на центъра, неформалното образование като метод за обучение на младите хора и участваха в интерактивна игра за човешките права, провела се в “Център за защита на природата и животните”.
В обмена участие взеха СУ ” Димитър Талев” и СУ ” Любен Каравелов” – партньори по проект BG06 – 102 ” Младежки център Добрич – Вашето утре”, които представиха постиженията си в реализирането на международни проекти.
По време на обмена участниците се запознаха с културно-историческото наследство на град Добрич, като посетиха : Архитектурно – етнографският музей ” Стария Добрич”, Регионален исторически музей, Дом – паметник ” Йордан Йовков”, “Музей по нова и най нова история” в градски парк ” Св. Георги” и изучаваха месните традиции – фолклор. Също така младежите посетиха и град Балчик, където имаха възможността да разгледат двореца на румънската царица Мария.