Мащабна еко акция в Деня на Земята

22.04.2016

Мащабна еко акция, посветена на Световния ден на земята – 22 април, бе организирана от Младежки център Добрич. В нея се включиха младежи и доброволци от СОУ “Димитър Талев” и СОУ “Любен Каравелов” (партньори по проект “Младежки център Добрич – Вашето утре”). Те почистиха районите около своите училища, за да могат да продължат учебната година с още по-ведро настроение, радвайки се на зелената визия по пътя към училище.
В уречения час, с помощта на слънчевия петъчен ден, младите хора бяха готови за действие, въоражени с четки, бои, чували и ръкавици. Така в продължение на няколко часа те успяха да съберат голямо количество отпадъци. Освен това в СОУ “Димитър Талев” бяха боядисани английския двор, детската площадка и оградата, а в СОУ “Любен Каравелов” бе разчертано едното футболно игрища и бе предоставено кошче за разделно събиране на отпадъци, за да се ангажира всеки посетител на училището с опазването на околната среда. Денят завърши с много настроение и удовлетвореност от добре свършената работа.
Еко акцията ще продължи и следващата седмица в ОУ “Панайот Волов”, където в сряда – 27-ми април, младежите ще почистят и боядисат двора на училището.
Инициативата се осъществи по проект „Младежки център Добрич – Вашето утре“, финансиран по Програма „Деца и младежи в риск” на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.