Национална Кампания "ВЪРЖИ СИ ВРЪЗКИ-СПОДЕЛИ УСЕЩАНЕТО – СТАНИ ФЕН!"

20.07.2015

В периода 21 юли – 02 август, 2015г. в Лос Анжелис, САЩ ще се проведат Световни летни игри на Спешъл Олимпикс. Лос Анжелис ще посрещне над 7000 атлети с интелектуални затруднения от 177 държави от целия свят, 3 000 треньори, 30 000 доброволци, 2 000 медии. Очаква се около 500 000 зрители да станат свидетели на състезанията. Чрез спорта, Световните летни игри ‘2015 ще дадат възможност на атлетите, техните семейства и общности да оценят усилията и отпразнуват постиженията на хора с интелектуални затруднения.

Спешъл Олимпикс България ще се представлява на Световните игри от национална делегация от 23 атлети на възраст от 8 до 38 години в 10 спортa – лека атлетика (2 жени и 2 мъже), бадминтон (1 жена и 1 мъж), плуване (1 жена и 1 мъж), боче (1 жена и 1 мъж), тенис на маса (1 жена и 1 мъж), вдигане на тежести (2 мъже), голф (1 жена и 1 мъж), джудо (1 мъж), ролери (2 жени) и конна езда (2 жени и 2 мъже) от 14 български общини.

Ето и клипа в четири “различни” варианта:

1.  

  –  Атлет, играещ боче. Визия на българското участие в Световните лентни игри‘2015. В погледа му се разчита всичко, което всеки спортист изпитва – концентрация, решимост, напрежение, отдаване на най-доброто от себе си.

2. 

  –  Атлетка в съчетание с лента.Концентрацията, решимостта и отдадеността на атлетката са насочени към трансформирането на логото на Световните игри‘2015 Кръга на Включването във връзка. Връзка, в която се осъществяват приемането и включването на всички хора с интелектуални затруднения.

3. 

  –  Атлет в съчетание на успоредката – опорите са стилизирани във Връзки. Излъчва радост – очевидно в резулта на усилен труд. Най-важното състезание не е с другите, а със себе си и винаги има по-нагоре и по-напред. На хората с увреждания не бива да се гледа като на група по-неможеща от нас, а като на хора със състезателна писта, успоредна на нашата.

4. 

  –  Атлети след съзтезание на кон – опората е стилизана във Връзка. Визия, излъчваща радост и топлина – ни капка самосъжаление или молба. Споделен смях, споделена закачка, но най-вече другарство – все емоции и отношения, които сме свикнали да ценим високо, но рядко ги асоциираме с хората с увреждания, които обикновено приемаме за изолирани и различни.