Пролетна еко акция

14.05.2016

Еко акция с младежи и доброволци от ОУ “Панайот Волов” бе организирана от Младежки център Добрич. Младежите с ентусиазъм почистиха района около своето училище, давайки пример на своите връстници как трябва да се отнасяме към околната среда. Осъзнали, че голяма част от дните си прекарват в училище, те се опитаха да превърнат училищния двор в по-приветлив и чист с помощта на четки, бои, чували и ръкавици. Така в продължение на няколко часа те успяха да съберат голямо количество отпадъци и да боядисат оградата пред училището. Денят завърши с много настроение и удовлетвореност от добре свършената работа.
Еко акцията бе продължение на еко акциите по случай Световният ден на земята – 22 април и имаше за цел да ангажира младите хора с отговорно отношение към мястото, където получават нови знания и умения.
Инициативата се осъществи по проект „Младежки център Добрич – Вашето утре“, финансиран по Програма „Деца и младежи в риск” на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.