Димитрина Германова от Студио "Сарандев" се завърна с Гран при от Лондон

21.02.2018

Димитрина Германова от Студио за поп-рок певци “Сарандев” при Младежки център – Добрич с вокален педагог Елена Карабельова се завърна вчера от Англия след участието си в престижен международен конкурс – STARS OF THE ALBION Grand Prix 2018. 5th International Performing Arts Festival & Competition. London. 16-18 February. След блестящото си представяне, тя бе удостоена с най-голямата награда – ГРАН ПРИ в категория “Пеене”, с участници от 14 държави, разпределени в три възрастови групи. Да демонстрират своите певчески умения, в столицата на Великобритания се събират изтъкнати певци (любители и професионалисти) от три континента, представители на държавите: Латвия, Великобритания, Малта, България, Армения, Грузия, Кипър, Украйна, Русия, Филипини, Канада, Франция, САЩ и Естония.

Талантливата добричлийка успява да впечатли 8-членното международно жури с майсторско изпълнение на песните “Memory” (от мюзикъла “Котките”) и “Молитва” (на Мария Шерифович от Евровизия 2007). 
На Гала концерта, състоял се на 18 февруари в залата на “Rudolf Steiner Theatre”, Димитрина пее последна от всички участници и по време на награждаването с щастие научава, че е удостоена с най-високото отличие на конкурса – Гран при. Тя получава грамота, приз и парична награда, както и покана за участие в Международния фестивал “Орфей в Италия”.