Гран при и още 10 награди за Студио „Сарандев”

16.08.2018

В края на миналата седмица приключи десетото издание на Международния детски фестивал на изкуствата на английски език “Светът в детските длани” 2018 – гр. Балчик (International Children’s Art Festival in English and Children’s Creativity ”The World in Children’s Hands” in Balchik, Bulgaria), в който участие взеха и певците на Студио „Сарандев”. Поп изпълнителите на Младежки център – Добрич с вокален педагог Елена Карабельова се завърнаха от Балчик с 11 награди, в това число и Гран при. Те се състезаваха в Номинация „Вокал”, в която мериха сили талантливи певци от България и Русия, разпределени в четири възрастови категории. Четиричленното международно жури присъди на младите поп изпълнители от Студио „Сарандев” следните отличия: Гран при в Номинация „Вокал” за дуета Димитрина Германова и Росен Петров; пет първи награди – за Мартин Стоянов, Росен Петров, Димитрина Германова, Александър Петров и Стефани Маринова; три втори награди – за Преслава Тодорова, дуета Денислава Димитрова и Мартин Стоянов, и дуета Петър Стоянов и Преслава Тодорова; две трети – за Цветелина Владева и дуета Елеонора Иванова и Габриела Назърова.
Десетото юбилейно издание на фестивала стартира на 6-ти юли с дефиле и с официално откриване, в което акцентът бе атрактивен музикално-театрален спектакъл на английски език, в който активно участие взеха и певци от Студио „Сарандев”.
Вокалният педагог на Студио „Сарандев” Елена Карабельова проведе два майсторски класа по вокал на 10 юли в Информационен център „Мелницата” – Балчик, като част от фестивалната програма. В този ден се проведоха още майсторски класове по хореография и актьорско майсторство.
Фестивалът „Светът в детските длани” – Балчик с Директор г-жа Светлана Атанасова се провежда под патронажа на Кмета на град Балчик г-н Николай Ангелов и Регионално управление на образованието – област Добрич.