Съботният ден донесе няколко награди за Студио „Сарандев“

22.04.2019

В областния кръг на Конкурса „Добруджа търси талант“, в който се представиха участници от осемте общини на област Добрич, сред лауреатите се наредиха Димитрина Германова и Ванина Григорова. Осем годишната Ванина бе отличена със специалната награда „Най-добро изпълнение на българска песен“, осигурена от НПО „Яйла“ и Фонд „Децата на България“ – грамота, плакет и сумата от 100 лева. Димитрина Германова бе удостоена с най-голямата награда на Първия областен конкурс „Добруджа търси талант“ – запис в Българско национално радио.
Също в събота, в морската ни столица, се проведе VII Конкурс за млади изпълнители на класическа и популярна музика „Музикални бисери“ – Варна`2019 , в който взеха участие Мартин Стоянов и Денислава Димитрова от Студио „Сарандев“. Те се състезаваха в първа възрастова група в категориите „Индивидуални изпълнители“ и „Дуети“. Мартин бе отличен с втора награда, Денислава получи специалната награда „Най-атрактивно изпълнение“, а дуетът им грабна втора награда. В раздел „Поп, рок и джаз пеене“ журито бе в състав: Бойка Василева – солист на Държавна опера Варна, Доно Цветков – композитор и Емил Груев – директор на СУ за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ – Варна, пианист.
Конкурсът „Музикални бисери“ се провежда с медийното партньорство на Радио Варна и Видео платформа „Български музикални таланти“.