Студиo „Сарандев“ с престижни награди от фестивала "Арлекин"

13.06.2019

За втора поредна година изпълнители от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич се завръщат с престижни награди от Фестивала за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин“. Дуетът Димитрина Германова и Росен Петров, и Александър Петров се представиха в големия конкурс-спектакъл „Киното – моя любов, моя песен“ (част от фестивалната програма), който се проведе снощи (11 юни) от 19 ч. в Летен театър – Варна. Дуетът грабна първа награда и приз „Арлекин“, а Александър бе отличен с трета награда при индивидуалните изпълнители във втора възрастова група (15 – 19 г.). За призовите места се конкурираха изявени млади певци от България, Италия, Македония и Грузия, разпределени в три възрастови групи. Изпълненията на участниците се оценяваха от петчленно международно жури с председател доц. Етиен Леви. Събитието бе заснето от Българска национална телевизия – медиен партньор на фестивала.
Песенният конкурс „Киното – моя любов, моя песен“ е една от категориите във фестивала „Арлекин“. Протича в два етапа. Първият етап се превежда в гр. София в началото на март. Млади поп изпълнители от цялата страна се представят с песни от филми и мюзикъли. Компетентно жури определя кои от тях са достойни да участват в заключителния етап – конкурсът-спектакъл „Киното – моя любов, моя песен“, който по традиция се провежда в красивия летен театър на морската ни столица в началото на юни.
Фестивалът за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин“ преминава под патронажа на МОН. Освен песененният конкурс, включва и категориите: „Кино и телевизия“, „Анимация“, „Радио“, „Интернет медии“, „Фотография“.