Александър Петров и Димитрина Германова от Студио „Сарандев“ с престижни награди от конкурси в Свищов и Пловдив

08.04.2019

Изминалият уикенд бе особено успешен за Студио „Сарандев“. Талантливите певци на Младежки център – Добрич, Александър Петров и Димитрина Германова, взеха участие в два национални конкурса, провеждащи се по едно и също време, и се завърнаха с престижни награди.
Александър Петров завоюва първа награда от XV Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Звездици за Лора“ – Свищов. Той се състезава при най-големите – в пета възрастова група (17- 19 години). Шестчленното жури с председател Маргарита Хранова оцени високо представянето на талантливия добричлия и му присъди първа награда. Престижното отличи му даде възможност да вземе участие в Гала концерта на лауреатите, състоял се в неделя от 17 ч.
Димитрина Германова грабна трета награда от XVI Национален конкурс за изпълнители на забавна песен – Пловдив, 5-6 април. Тя се представи в трета възрастова група (11 – 14 години), в която за наградите се конкурираха 30 талантливи млади певци от цялата страна. Тази година журито присъди само по една първа, втора и трета награда, а също и няколко поощрения и специални награди. Димитрина получи и покана за участие в Международния фестивал „Орфей в Италия“, както и специална награда от AVON.
XVI Национален конкурс за изпълнители на забавна песен – Пловдив` 2019 се проведе в Международен панаир – Пловдив, Палата № 8. Той се организира от МОН, Община град – Пловдив и ЦПЛР ОКД – Пловдив.