Младите поп изпълнители Преслава Тодорова и Мартин Стоянов от Студио „Сарандев“ с престижни награди от онлайн издание на Международен фестивал!

19.05.2020

Младите поп изпълнители Преслава Тодорова и Мартин Стоянов от Студио „Сарандев“ с престижни награди от онлайн издание на Международен фестивал!

Преслава Тодорова и Мартин Стоянов от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич с вокален педагог Елена Карабельова взеха участие в Международния фестивал за популярна музика и танц на испански език и други романски езици ”Abanico”2020.

Тазгодишното девето издание на фестивала трябваше да се проведе в София на 4 и 5 април, но ситуацията с Covid 19 принуди организаторите да го трансформират в онлайн конкурс.

Преслава участва с френска и българска песен и грабна Гран при в III възрастова група с постигнат най-висок резултат.
Мартин е с първо място за най-добро изпълнение на италианска песен, първо място за най-добро изпълнение на българска песен и първо място в комплексното класиране.
Изпратените от участниците видеа се гледат и оценяват от международно жури в различен състав за различните възрастови групи.

Международният фестивал „Абанико“ по традиция е със силно чуждестранно участие. Тази година в онлайн изданието можем да видим млади поп изпълнители от много държави: България, Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватска, Кипър, Италия, Румъния, Испания, Португалия, Гърция, Полша, Украйна, Беларус, Колумбия, Куба, Молдова, Русия, Естония, Великобритания и др. Участниците са разпределени в 5 възрастови групи.
Събитието е част от календара на столичните културни събития с партньорството на Община София – район Оборище! Организатор на конкурса е Музикална агенция Artvoices – представител за България в Алианс на международните фестивали /ALFA и сертифициран член на WAPA /Световна асоциация за изпълнителско изкуство/.