Светът на музиката

19.03.2020

#ЗаедноСЕли
Здравейте! В тази рубрика ще имате възможност да се потопите в моя свят – светът на музиката. Както знаете, музиката е най-великото изкуство! Тя е универсален език за общуване между хората от целия свят. Може с лекота да изразява човешките емоции и мисли, като достига по изключително непосредствен начин до сърцето на всеки. Музиката може да лекува душата, да вдъхва кураж, да повдига духа. Тя прави животът ни по-лек, по-весел и по-вълнуващ! Е, в момента, мисля, всички имаме нужда от това – да направим дните си на принудителен престой в къщи и на тотална десоциализация по-интересни и приятни.

Днес ще ви отправя едно музикално предизвикателство. То е насочено най-вече към тези от вас, който обичат да свирят, да пеят и да творят:

https://www.youtube.com/watch?v=mFeUAkT3nrw&feature=youtu.be

Да напишем песен заедно!

Аз понахвърлих един текст, тематично свързан с реалността в момента. Измислих мелодия за куплетите, но „зациклих“ на припева.

Ще ми помогнете ли?

Вашата задача е да съчините мелодията на припева. Всеки, който обича да експериментира и да измисля разни неща, може да опита. Във видеото към рубриката #ЗаедноСЕли ще усетите настроението и структурата на песента, ще чуете хармонията, ще видите къде трябва да прозвучи припевът.

Очаквам вашите изпълнения на песента (видео или аудиозаписи), с композирания от вас припев, като съобщение на фейсбук страницата на Младежки център – Добрич!

Предоставям ви работен инструментал с недотам добро качество, ще го намерите в Коментар, под Публикацията.
А тези, които свирят добре на китара и пиано, могат да не се съобразяват с акордите, които съм дала като ориентир, а да измислят своя хармония, съответстваща на идеята им.

Ако нещо в текста на песента, който съм написала, не ви допада, може да внесете промени. Все пак вашият начин на изразяване е различен и уникален!

Ето и текста на песента с добавените акорди:

ВКЪЩИ
Интродукция: D A G A D Em G A /2
D A G A
1. Пореден ден стоя си вкъщи.
D A G A
Приятелите са далеч.
D A G A
Тъжни мисли ме поглъщат…
G A
Ех, добре, че има интернет!

Припев:
D Em
В мрежата глобална
G A
чувствам се тип-топ.
D Em
Тя ми е спасител,
G A
океан дълбок.

D Em
Всеки ден и час
G A
сърфирам си от тук –
D Em
защитен в дома си
G A
на вируса напук.

Интро: D A G A D Em G A /2

D A G A
2. Мога да общувам аз със всеки,
D A G A
от дистанция да уча пак.
D A G A
Но живея всъщност като в клетка…
G A
Кога ще върнем лентата назад?

Интро: D A G A D Em G A D A G A G A

Припев:……………… /2

Бъдете активни и се забавлявайте!

Следващата седмица в рубриката #ЗаедноСЕли ще чуете окончателния вариант на песента и ще разберете кои са имената на съавторите.

Най-интересните видеа и аудиозаписи ще бъдат качени на нашата фейсбук страница.

#StayHome #ОстаниВкъщи