Непознатата Африка

07.04.2020

#ЗаедноСМери
Непознатата Африка
“Нация на дъгата”

Република Южна Африка е разположена в най-южната част на континента Африка. Столица – Претория.

Годината отново е 1994. Нелсън Мандела (наричан Мадиба) става първият чернокож президент на Южна Африка, избран от всеобщо гласуване. Преди това Мадиба прекарва в затвора 27 години, осъден за саботаж и други престъпления. Но това не сломява волята и оптимизма му. Освободен от затвора през 1990 г., той води преговорите с правителството, довели до установяването на многорасова демокрация в страната през 1994 г. Като президент Мандела поставя акцент върху помирението на нацията и води политика на борба с бедността и неравенството в страната.

Южна Африка е може би единствената държава на африканския континент, която носи в себе си толкова много от западната култура, но същевременно е запазила и от традиционния начин на живот в тази част на света. Тя е и една от държавите с най-голямо етническо разнообразие, затова е наречена Нация на дъгата.

Южна Африка едно от най-пленителните места в света!
Невероятна природа, безкрайни плажове, вкусна храна, неописуема атмосфера. Но най-силно впечатление ми направиха хората – добронамерени, усмихнати, внимателни.

Независимо от начина на живот, ХОРАТА са останали ХОРА – позитивни, въпреки ВСИЧКО.

Сега е момента да се замислим, пред какво сме изправени, как трябва да го преодолеем, как да бъдем по-добри, за да се справим по-лесно с изпитанията, пред които постоянно ни поставя живота.

#StayHome | #ОстаниВкъщи