Непознатият Хонг Конг

16.12.2020

#ЗаедноСМери
Непознатият Хонг Конг
Хонг Конг е разположен в Югоизточен Китай, на брега на Южнокитайско море, със статут на автономен административен район, с население 7,4 милиона души.
Бившата Британска колония, съчетава най-доброто от китайския и западния свят, което прави местната култура уникална! Тук най-естественото е да се видят един до друг будистки храм и английски пъб, китайски билков магазин и свръхмодерен шопинг център, малък дом в китайски стил и огромен небостъргач.
Хората в Хонг Конг имат много бърз ритъм на живот. Те вървят бързо, ядат бързо, говорят бързо и живеят бързо. Те следват нормата, че „времето е пари“ и „ефективността е ключът към успеха“. Но в свободното си време обръщат голямо внимание на това да се отпуснат. Това е най-добрият начин за намаляване на напрежението. В този вълнуващ град се усеща огромен прилив на енергия, забележителни устремени хора, невероятна атмосфера! Интересен факт е, че в Хонконг живеят едни от най-щастливите и доволни жители в света.
Хонк Конг е един от най-значимите световни финансови и промишлено-търговски центрове. Човек остава смаян от невероятното съчетание на гъсто подредени един до друг небостъргачи и обширни зелени паркове и градини.
През нощта Хонг Конг наистина блести. Повечето древни и модерни сгради на Хонконг са осветени през нощта и гледката е спираща дъха.
Хонг Конг е претъпкан мегаполис, натоварен, шумен и динамичен град. Но и ултрамодерен, луксозен, бизнес и туристически център. Град с много лица.