Международен конкурс „Речни ноти“

30.08.2021

#Конкурси

Поредното силно представяне на Студио „Сарандев“ в певчески конкурс – талантливите поп изпълнители на Младежки център – Добрич с вокален педагог Елена Карабельова се завърнаха от крайдунавския град Тутракан с 9 отличия. Те взеха участие XX Международен конкурс „Речни ноти“, който се проведе от 26-ти до 28-ми август.
Със спечелени първи награди след отлично представяне могат да се похвалят Ванина Григорова, Мартин Стоянов и Димитрина Германова. Втора награда успя да грабне Денислава Димитрова. С трети награди са Симона Тодорова и Полина Семендяева. Специална награда на Общинския център за извънучилищни дейности – Тутракан бе връчена на Преслава Тодорова. С първи награди са и двата дуета на Студио „Сарандев“, които се състезаваха в категория „Вокални формации“ – Денислава Димитрова и Мартин Стоянов, и Димитрина Германова и Росен Петров.
Особено оспорвана бе битката в Четвърта възрастова група при индивидуалните изпълнители, в която призьорите получават и едногодишна стипендия от Министерството на образованието и нуката. Стипендиите са само три и затова в тази възрастова група се присъждат само едно първо, едно второ и едно трето място. Студио „Сарандев“ успя да грабне две от трите стипендии. Едната отиде при Димитрина Германова, която за пореден път демонстрира високо вокално майсторство и стана първа в групата с най-висок резултат от всички 15 участници. Втората стипендия грабна Полина Семендяева, която с трети по сила резултат зае престижното трето място.