Непознатият Сингапур

09.03.2021

#ЗаедноСМери
Непознатият Сингапур
„Лъвският град“ 

Сингапур е островен град държава в Югоизточна Азия, население 5,7 милиона души.

Бивша Британска колония, която получава своята независимост през 1965 г. Днес, само 55 години по-късно Сингапур е една от най-развитите държави в света.

Сингапур е кръстопът на култури, обичаи и традиции.

Официалните езици са английски, мандарин, малайски и тамилски (индийски).

Тук съжителстват хора от различна етническа принадлежност. По улиците спокойно се разминават забързани азиатци, индийки с дълги шарени мантии, жени, забулени в бурки и мъже в дълги бели роби, както и такива с тюрбани. Всички те живеят в мир. Без значение дали си в арабския, индийския, китайския квартал ⛩, или пък на пристанището, навсякъде се чувстваш в безопасност, хората са миролюбиви и никой не обръща внимание на културните разлики. Отиването от един квартал в друг е като посещение на различни държави с различна религия и култура.
В центъра на града са издигнати множество небостъргачи – бизнес сгради, банки, хотели част от свръх модерен Сингапур, сякаш изпреварил времето си, като „Пътуване в бъдещето“. Най-чистия и зелен мегаполис в Азия. В същото време будистките и хиндуистките храмове, които са един до друг в китайския квартал, миризмата на риба, която те отвежда към гигантските рибни пазари