Дебат на тема “Алтернативната енергия е бъдещето в енергетиката на Земята”

21.04.2022
В Европейската година на младежта, в Седмицата на Земята, Европа Директно и Младежки център – Добрич организират поредица от събития под мотото „Мисия Земя“!
Днес се проведе дебат на тема “Алтернативната енергия е бъдещето в енергетиката на Земята”.
В дебата участваха отбори от СУ “П.Р. Славейков” – Добрич, с ръководител Красимира Желева и Общински ученически парламент при Център за подкрепа за личностно развитие – Общински Детски комплекс -Балчик, с ръководител Камелия Панайотова. За всички участници това беше дебют в подобен род предизвикателство. Жребий определи отборът на Балчик да бъдат утвърждаващ тезата, че алтернативните източници на енергия са бъдещето на планетата, а добричкият отбор зае позицията на отрицаващите.
Дебата журираха- Драгомил Георгиев – литератор, ръководил клуб “Дебати” към Младежки център – Добрич, Детелина Петрова, преподавател по Философия и Герман Германов, главен секретар на Търговско-промишлената палата.
Провокирани от темата младежите бяха проучили победата завоюва отборът от гр.Балчик, но в края на срещата всички бяха на едно мнение, че най-важен е БАЛАНСЪТ и разумното използване на всички източници на енергия.