Кулинарно състезание - регламент
19.01.2022
Регламент за участие в кулинарно състезание за младежи от 15 до 29г.
в Младежки център – Добрич
11 – 12 февруари 2022 г.
РЕГИСТРАЦИЯ ЗА УЧАСТИЕ
- Регистрациятана участниците става предварително, като отборите приемат правилата, наложени от организаторите.
- В състезанието ще вземат участие 10 отбора от по трима души на възраст между 15 и 29 години.
- Състезанието ще се проведе без публика. За опазване здравето на участниците в деня на състезанието няма да се допускат придружители на отборите.
- Организаторитеси запазват правото да откажат регистрация, когато се достигне до максималния брой отбори.
- Записването се извършва чрез попълване на онлайн формуляр до 10-ти февруари 2022 г. включително.
- Самата регистрация ще се извърши присъствено на 11-ти февруари 2022 г. между 12:00 и 16:00 ч. в Младежки център – Добрич. На регистрацията трябва да присъстват и тримата представители на отбора. След като се регистрират отборите ще получат и необходимите продукти за участие в състезанието.
ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ
- Участиетое отборно – всеки отбор е съставен от трима души на възраст между 15 и 29 години.
- Участието в кулинарното състезание за младежи е безплатно.
- Всекиотбор получава в деня преди състезанието равен брой продукти. Отборите сами избират какви рецепти да приготвят в домашни условия и ги презентират в деня на състезанието пред журито.
- Състезанието ще се проведе в две части – дистанционна и присъствена, под формата на т.нар. “студена кухня” – тоест не е необходимо да бъдат използвани отоплителни уреди като печки, котлони, тостери и др.
РЕГЛАМЕНТ НА СЪСТЕЗАНИЕТО
Дистанционна част
- Организаторите осигуряват на участниците равен брой продукти като темата на състезанието е “Кетъринг хапки”. Отборите могат да получат хранителните продукти на 11-ти февруари 2022 г. между 12:00 и 16:00 ч. в Младежки център – Добрич.
- Всички отбори ще използват предоставени от организаторите еднакви по брой и количество продукти. Отборите трябва да използват възможно повече от продуктите, които са им предоставени, като ефек-тивността на използваните продукти се оценява от журито.
- По време на състезанието не се допуска помощ от други лица, освен регистрираните в отборите.
- Участниците трябва да документират чрез снимка или видео процеса на приготвяне на рецептите.
Присъствена част
- Всеки отбор трябва да приготви избрани от него най-малко два вида кетъринг хапки.
- Отборите трябва да предадат приготвените от тях хапки в 13:45 ч. на 12-ти февруари 2022 г. в Младежки център – Добрич, поднесени в индивидуална чиния за представяне пред журито.
- Събитието за презентиране на кетъринг хапките започва в 14:00 ч. на 12-ти февруари 2022 г.
ЖУРИ
- Състезанието ще се проведе и журира при стриктно съблюдаване на този регламент.
- Журито ще бъде в тричленен състав и ще се обяви в деня на състезанието.
КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕНКА
- Презентиране – 20 точки;
- Ефективност на използваните продукти – 30 точки;
- Вкус – 50 точки.
Максимален брой точки – 100 точки. Половин точка не се присъжда.